Articole

EUCALYPTUS – Ulei esențial de eucalipt

32,00lei

Uleiul esențial de eucalipt este apreciat pentru aromă sa proaspătă, irezistibilă și care susține starea de bine. Dar pe lângă aceste proprietăți ale acestui ulei, este și un ingredient esențial în soluțiile de curățenie pentru casă, este non toxic, dar și un remediu natural pentru răceli, pentru dureri musculare.

Denumirea latină: Eucalyptus globulus

Volum: 10ml

Descriere

Beneficii:

  • Efecte benefice la pacienții cu afecțiuni respiratorii – reduce inflamația și congestia.
  • Proprietăți antibacteriene – util în prevenirea și tratarea infecțiilor.
  • Efect antiseptic – adjuvant în tratarea rănilorulcerațiilor, arsurilor, înțepăturilor de insecte și a anumitor dermatite.
  • Proprietățile antiinflamatoare îl fac util în durerile musculare și reumatice.

Caracteristici și compoziție:

Uleiul de eucalipt este un lichid transparent, uneori cu nuanțe palide gălbui, caracterizat de un miros ușorproaspăt, camforat. Principalul constituent al uleiului de eucalipt este eucaliptolul (peste 80%), pe lângă acesta întâlninduse și alte substanțe cum ar fi limonemul, alfa și beta pinen, etc.

Țara de origine: China.

Mod de utilizare

  • În apă de baie sau la duș, datorită beneficiilor aduse prin absorbția în piele sau prin aromaterapie
  • Difuzare pentru beneficiile aduse prin aromaterapie
  • La masaj, diluat, pentru diferite afecțiuni fizice
  • În comprese pentru ameliorarea durerilor musculare și cârcei

Siguranță:

  • A nu se înghiți.
  • A nu se utiliza la copii mai mici de 10 ani.
  • se evita pe timpul sarcinii și alăptării.
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • Este indicat  efectuați un test de toleranță pe o porțiune redusă de piele înainte de aplicare topicăSe recomandă a nu se aplica singur ci diluat cu alte uleiuri.

Generalități

Eucaliptul (Eucalyptus spp.) aparține familiei Myrtaceae și este un copac nativ din Australia și Tazmania. În vremurile antice acesta a fost utilizat atât în scop medicinal cât și alimentar de către aborigeni iar după 1850 acesta a fost introdus în aproximativ 90 de țări din întreaga lume, în prezent fiind una dintre cele mai cultivate plante.Eucalyptus globulus este întâlnit în prezent, pe lângă zonele de origine,  în special în regiunile subtropicale și mediteraneene iar uleiul de eucalipt are aplicații multiple cum ar fi cele din industria parfumurilor și a cosmeticelor, în cea alimentară (mâncăruri și băuturi), în aromaterapie și fitoterapie. 

Uleiul esențial de eucalipt este obținut prin distilarea frunzelor plantei. În medicina tradițională era utilizat în tratamentul infecțiilor tractului respirator superior și a infecțiilor orale și de asemenea, se indica în reducerea febrei și a durerilor de dinți. Aborigenii din Australia îl aplicau pe răni și tăieturi pentru efectele antiseptice.

Amestecuri

Uleiul esențial de eucalipt se  administrează de preferat în combinație cu alte uleiuri esențiale.

Acesta se poate combina cu cedarwood,  clary sage, cypress, frankincense, geranium, lavandin, lemon, peppermint, rosemary, tangerine, thyme, etc.

1.Exemplu de amestec indicat în afecțiunile aparatului respirator (răceli însoțite de tuse și congestie):

eucalyptus 10 pic, ginger 8 pic, cypress 8 pic  – amestecul se difuzează

2.Exemplu de amestec topic în caz de dureri musculare/articulare:

eucalyptus 5 pic, frankincense 4 pic, lavender 6 pic

3-4 picături din acest blend se vor dilua cu 10 mL ulei vegetal și se vor aplica prin masaj pe zonele dureroase.

1
Cos de cumparaturi
Ulei esențial de lavandin disponibil în România
LAVANDIN - Ulei esențial de lavandin
Qty: 1
-
+
Min quantity required
Shipping
15,00lei
Total
43,00lei