Comunitatea științifică ia în calcul și beneficiile uleiurilor esențiale în lupta împotriva coronavirusului COVID-19!

Numeroși cercetători au studiat proprietățile antibacteriene, antifungice, antioxidante și antivirale ale uleiurilor esențiale. S-a constatat în diverse studii că aceste uleiuri sunt active împotriva unei largi varietăți de viruși, cum ar fi virusul gripal (IFV), herpesvirusurile umane (HSV), virusul imunodeficienței umane (HIV), virusul febrei galbene și gripa aviară (Ma și Yao 2020).

Plecând de la această premisă, un grup de cercetători a pornit studierea unei posibile eficiențe a uleiurilor esențiale în tratament combinat cu alte tipuri de medicație, împotriva coronavirusului COVID-19.

Posibile beneficii ale uleiurilor esențiale împotriva COVOD-19

”COVID-19 a apărut ca o amenințare foarte gravă pentru sănătatea globală. Din păcate, foarte puține medicamente s-au dovedit clinic a fi eficiente împotriva SARC-CoV-2 și a complicațiilor sale inflamatorii.

Medicamente cu utilizări diferite sunt în prezent încercate în diferite combinații ca tratamente de susținere. Se știe de mult că uleiurile esențiale au proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, imunomodulatoare și antivirale și se verifică eficiența lor împotriva SARC-CoV-2. Cu toate acestea, informațiile existente despre aceste uleiuri esențiale sunt foarte preliminare și majoritatea afirmațiilor se bazează pe date obținute din andocarea asistată de computer și din studii preliminare in vitro. În acest sens, studii in vitro și in vivo bine planificate sunt justificate pentru a stabili doza sigură și eficacitatea clinică a uleiurilor esențiale împotriva SARC-CoV-2.”

Cine știe, poate găsim în aceste esențe naturale ajutor și de data asta! 🙏

Mai multe detalii despre studiile în curs pot fi consultate aici.