CASSIA – Ulei esențial de scorțișoară chinezească
29,00lei
Uleiul esențial de scorțișoară chinezească este un lichid vâscos, cu nuanțe portocalii până la brun închise. Acesta este caracterizat de o aromă lemnoasă, plăcut aromată. Principalul său constituent este aldehida cinamică care îi oferă și mirosul specific de scorțișoară.
Volum: 10 ml
Descriere
Denumirea latină: Cinnamomum cassia
Beneficii:
- Efecte antibacteriene și antifungice
- Insecticid
- Activitate antioxidantă
Caracteristici și compoziție:
Uleiul esențial de scorțișoară chinezească este un lichid vâscos, cu nuanțe portocalii până la brun închise. Acesta este caracterizat de o aromă lemnoasă, plăcut aromată. Principalul său constituent este aldehida cinamică care îi oferă și mirosul specific de scorțișoară.
Țara de origine: China.
Mod de utilizare
- Difuzare pentru beneficiile pe care le oferă în răceli, afecțiuni digestive, febra sau gripe
- La masaj, diluat, pentru ameliorarea durerilor date de artrită și reumatism
Siguranță:
- Atenție toxic!
- A se utiliza numai de către persoane experimentate.
- A se utiliza diluat.
- A se evita contactul cu pielea, ochii și mucoasele. Provoacă reacții de sensibilizare.
- A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
- A nu se utiliza pe timpul sarcinii și alăptării.
Generalități
În prezent principalii producători de scorțișoară chinezească sunt China, Indonezia și Vietnam iar uleiul esențial este obținut prin distilarea scoarței de Cinnamomum cassia.
În medicina tradițională chineză uleiul de scorțișoară chinezească se utiliza în tratamentul durerilor abdominale, al dismenoreei, bolilor sistemului digestiv și al celor inflamatorii.
Amestecuri
Uleiul de cassia se poate utiliza în concentrație mică alături de alte uleiuri doar de catre persoane experimentate în manipularea uleiurilor esențiale.
Acesta se poate combina cu bergamot, lemon, orange, frankincense, ylang ylang, etc.
Exemplu de amestec antiinfecțios:
cassia 1 pic, bergamot 10 pic, frankincense 6 pic – amestecul se difuzează.