Echilibrul fizic și emoțional este un atribut pe care din ce în ce mai multe persoane îl prețuiesc și îl caută. Dacă, până nu demult, societatea modernă punea accent pe performanța obținută cu orice preț, valorile încep să se schimbe, iar oamenii caută tot mai mult liniștea și echilibrarea raportului dintre viața profesională și cea personală. În aceste condiții, lumea începe să caute remedii pentru principalii factori care perturbă starea de echilibru: oboseala cronică, depresia, anxietatea și stresul. Din fericire, aromaterapia oferă soluții extrem de eficiente pentru aceste probleme, iar uleiurile esențiale pot înlătura stările care ne dezechilibrează. În acest articol îți prezentăm trei dintre uleiurile cele mai eficiente pentru instalarea echilibrului emoțional și mental.

  1. Uleiul esențial de bergamotă

Uleiul esențial de bergamotă este extras din fructele cu același nume care cresc într-un arbust originar din orașul italian Bergamo. De la numele acestui oraș se trage și denumirea fructelor galben verzui, asemănătoare cu portocalele, dar mai mici. Uleiul esențial de bergamotă se extrage prin presare la rece din coaja lor. Datorită substanțelor pe care le conține, uleiul de bergamotă are proprietăți antiseptice, antipiretice și calmante pentru sistemul nervos. Acest ulei este recomandat pentru înlăturarea stărilor depresive, mai ales în combinație cu uleiul de lavandă și cel de mușcată. Dacă suferi de depresie sau anxietate, masajul cu ulei de bergamotă este recomandat. Mai mult, el are un efect calmant,  de ușor sedativ, atunci când este folosit în difuzorul de aromaterapie.

Nu uita că uleiul de bregamotă nu trebuie folosit direct pe piele, ci diluat într-un ulei de bază, cum este uleiul de migdale dulci.

  1. Uleiul esențial de ylang-ylang

Copacul din care se extrage uleiul esențial de ylang-ylang este originar din Filipine, dare ste cultivat și în Indonezia sau Madagascar. Florile acestui copac sunt distilate cu aburi, pentru a se obține uleiul esențial. Aroma acestui ulei este exotică și seducătoare, cu note dulci, florale, care induc o stare de euforie. Uleiul esențial de ylang-ylang are un efect de reducere a tensiunii arteriale și reglează ritmul cardiac, astfel că este folositor în tratamentul anxietății, palpitațiilor sau a dificultăților de respirație datorate aritmiilor cardiace. În plus, uleiul esențial de ylang-ylang are efect antidepresiv, calmant și ușor afrodiziac. Folosit în difuzorul de aromaterapie induce liniștea sufletească și readuce starea de echilibru.

 

  1. Uleiul esențial de chiparos

Chiparosul este un conifer care se găsește pe arii extinse în regiunea mediteraneeană. Uleiul esențial de chiparos se obține prin distilarea cu aburi a acelor și conurilor acestui copac. De aici și aroma sa proaspătă, lemnoasă, care aduce aminte de mirosul de brad sau de pin. Uleiul de chiparos este folosit adesea pentru proprietățile sale tonice. El tonifică sistemul vascular și încălzește corpul. La nivel emoțional, are o acțiune la fel de profundă. Specialiștii în aromaterapie recomandă acest ulei esențial persoanelor care se confruntă cu o perioadă de suferință extremă, cum este cea cauzată de pierderea cuiva drag. Uleiul esențial de chiparos alungă stările de iritabilitate, supărarea și afecțiunile cauzate de stres, contribuind la reinstalarea echilibrului.

Dacă simți nevoia de echilibru, ți-am pregătit un pachet special care te va ajuta să readuci calmul și liniștea în casa ta. Pachetul Echilibru conține 1 ulei esențial de bergamotă, 1 ulei esențial de ylang-ylang, 1 ulei vegetal de migdale dulci și un difuzor pentru aromaterapie. Răsfață-te cu arome dulci, florale care aduc echilibrul în viața ta. Oferă-ți un moment de relaxare ca la spa, chiar la tine acasă.

Comandă Pachetul Echilibru astăzi și ai transport gratuit!