Canaga odorata este un copac originar din Filipine care se găsește de asemenea în Indonezia, Birmania și Madagascar. Din florile acestui copac se obține, prin distilarea cu aburi, uleiul esnețial de ylang-ylang. Acest ulei este o esență foarte fină, de culoare galben pal, cu o aromă seducătoare dulce, florală și exotică. Uleiul esențial de ylang-ylang se folosește în industria parfumurilor și cosmeticelor datorită aromei sale deosebite, dar are efecte benefice asupra întregului organism, atunci când este folosit în aromaterapie. Iată patru dintre aceste efecte minunate pentru organism.

  1. Calmant pentru sistemul circulator

Uleiul esențial de ylang-ylang este folosit adesea de persoanele care au probleme cu circulația sângelui, pentru că are un efect calmant. Acest ulei poate reduce presiunea ridicată a sângelui și reglează ritmul cardiac. Astfel, pentru cei care suferă de hipertensiune sau de diverse tipuri de aritmii, se recomandă masajul blând al pieptului cu câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang. Acest tip de masaj diminuează palpitațiile, bătăile rapide ale inimii (tahicardia) și reglează respirația agitată.

  1. Relaxează sistemul nervos

Această esență cu aromă dulce, exotică, te poate conduce într-o lume relaxantă, lipsită de griji. Uleiul esențial de ylang-ylang este folosit de mulți ani pentru calmarea și relaxarea sistemului nervos. Înlătură stările de anxietate și depresie, alungă tensiunea și senzația de furie. Folosit în difuzorul de aromaterapie, uleiul de ylang-ylang induce o stare de euforie, înlătură insomnia și excesul de gânduri negative și aduce liniște sufletească.

  1. Efect afrodiziac

Uleiul esențial de ylang-ylang are un efect de stimulare a libido-ului, fiind un puternic afrodiziac. Datorită efectelor sale de înlăturare a stărilor de anxietate, acest ulei crește încrederea în sine și dorința sexuală. Masajul cu câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang diluate într-un ulei vegetal, cum este uleiul de migdale dulci, poate constitui un stimulent sexual foarte plăcut. Plămânii absorb instantaneu prin respirația vaporii uleiului esențial, iar acesta va fi transportat în sânge, oferind o senzație de relaxare, cu efect afrodiziac.

  1. Protejează părul de razele solare

Uleiul esențial de ylang-ylang se folosește pe scară largă în industria parfumurilor și a cosmeticelor, datorită proprietăților sale. Unele dintre acestea se adresează în special podoabei capilare. În timpul verii, părul va fi protejat de căldură și razele solare dacă se face un masaj blând al scalpului cu câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang. Componentele acestuia stimulează circulația de la nivelul scalpului și ajută părul să crească mai puternic și mai sănătos.

 

Acestea sunt numai câteva dintre beneficiile uleiului esențial de ylang-ylang. Printre efectele sale benefice asupra organismului se mai numără efectul anti-inflamator, efectul analgezic și cel de repelent natural pentru insecte. De altfel, uleiul esențial de ylang-ylang poate fi folosit pentru multe dintre afecțiunile pielii, de la tratamentul rănilor, până la grăbirea vindecării cicatricelor.

Încearcă și tu acest ulei aromat, dulce, floral și exotic. Parfumul lui misterios te va conduce într-o călătorie în țările calde și te va ajuta să te relaxezi, să te detensionezi și să calmezi agitația sistemului nervos, chiar și după cea mai grea zi. Folosește-l în difuzorul de aromaterapie sau la masaj și vei avea parte de toate beneficiile lui extraordinare.