Ritmul alert în care se desfășoară viața, toate îndatoririle profesionale dar și provocările din viața personală își pun amprenta fără să-ți dai seama pe starea ta de spirit. Mai mult, schimbările hormonale care au loc în mod firesc în decursul unei luni în corpul tău, pot aduce cu ele stări emoționale greu de gestionat. Multe femei se confruntă cu oboseală cronică, simptome de depresie și anxietate, momente de tristețe sau perioade în care se simt copleșite de tot ce se întâmplă în jurul lor. Din fericire, uleiurile esențiale sunt remedii la îndemână pentru astfel de momente. Din acest articol poți afla care sunt trei dintre uleiurile esențiale cele mai folosite pentru recăpătarea stării de bine.

  1. Uleiul esențial de patchouli

Acest ulei esențial are originea în Malaysia și în țările din Asia de sud-est. Este obținut prin distilarea cu vapori de apă a frunzelor unei plante care se numește Pogostemon patchouli. Aldehidele pe care le conține îi conferă proprietăți extraordinare atât pentru corp cât și pentru minte și spirit. Uleiul esențial de patchouli are efecte antiseptice, cicatrizante și este folosit adesea pentru tratarea afecțiunilor pielii. În același timp, este unul dintre cele mai folosite uleiuri pentru calmarea sistemului nervos, datorită proprietăților sale calmante, antidepresive și chiar ușor afrodiziace.

Aroma dulce, pământoasă a uleiului esențial de patchouli creează o atmosferă hipnotizantă, de relaxare și calm, atunci când uleiul este folosit în lampa de aromaterapie. Încă din ani 60’ acest ulei esențial a fost folosit ca remediu pentru problemele provocate de stres și anxietate și pentru combaterea stărilor depresive. Persoanele care folosesc frecvent uleiul esențial de patchouli spun că le ajută să-și calmeze mintea, să se liniștească și să își clarifice în același timp prioritățile.

 

  1. Uleiul esențial de grepfruit

Uleiul esențial de grepfruit se obține prin presarea la rece a cojii fructului. Are o aromă proaspătă și revigorantă, cu note inconfundabile de citrice și un miros plăcut, fructat. Principalul constituent este limonemul, o substanță cu proprietăți antibacteriene, astringente și revigorante. Uleiul esențial de grepfruit are astfel efect antidepresiv, revigorant și euforic. Acțiunea sa la nivelul sistemului nervos permite relaxarea gândurilor și depășirea stărilor de anxietate sau depresie. Folosit în aromaterapie, uleiul esențial de grepfruit combate episoadele de tensiune și stres, stimulează încrederea în sine și alungă stările de negativism.

Mai mult, datorită proprietăților sale revigorante, uleiul esențial de grepfruit reduce stările de oboseală, energizează și trezește simțurile, pentru o stare profundă de bine.

 

  1. Uleiul esențial de lavandă

Lavanda este o plantă aromatică recunoscută pentru proprietățile ei asupra sistemului nervos. Din frunzele și florile sale se extrage uleiul esențial de lavandă, unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale din lumea întreagă. Acest ulei își datorează popularitatea efectelor multiple pe care le are asupra corpului și a minții. La nivel emoțional, uleiul esențial de lavandă lucrează în profunzime, calmând mintea, alungând emoțiile negative și insomniile. Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit atât în difuzorul de aromaterapie, cât și direct pe lenjeria de pat, pentru un somn liniștit și o stare de relaxare și calm, înainte de culcare. În plus, masajul blând cu câteva picături de ulei de esențial de lavandă combinat cu 2-3 picături de ulei esențial de mentă, alungă durerile de cap asociate stresului și migrenelor. Se masează ușor zona tâmplelor, fruntea, ceafa și coloana vertebrală.

În luna femeii, ți-am pregătit un pachet special, pentru starea ta de bine. Oferă-ți câteva momente de răsfăț și transformă casa ta într-o oază de relaxare și de calm. Pachetul Stare de bine conține 1 ulei esențial de grepfruit, 1 ulei esențial de patchouli, 1 ulei vegetal de susan și un difuzor pentru aromaterapie. Comandă-l astăzi și ai transportul gratuit!