Articole

CINNAMON – Ulei esențial de scorțișoară

75,00lei

Când vorbim despre scorțișoară, ne imaginăm deserturi delicioare. Dar pe lângă utilizarea culinară, scorțișoară oferă beneficii extraordinare că soluție medicală naturală.

Denumirea latină: Cinnamomum zeylanicum

Volum: 10 ml

Descriere

Beneficii:

  • Proprietăți antioxidante
  • Efecte antibacteriene

Caracteristici și compoziție:

Uleiul esențial de scorțișoară este un lichid galben care poate varia în intesitate de la nuanțe palide până la nuanțe de galben închis. Principalii săi constituenți sunt aldehida cinamică care îi conferă și aroma specifică și eugenolul.

Țară de origine: Sri Lanka.

Mod de utilizare

Cinnamon bark se poate utiliza în concentrație mică alături de alte uleiuri doar de catre persoane experimentate în manipularea uleiurilor esențiale.

  • În apă de baie sau la dus, datorită beneficiilor aduse prin absorbția în piele sau prin aromaterapie
  • aromaterapie
  • Difuzare pentru beneficiile aduse prin aromaterapie în afecțiunile respiratorii
  • La masaj, diluat, pentru diferite afecțiuni fizice

Siguranță:

  • Atentie toxic!
  • A se utiliza numai de către persoane experimentate.
  • A se utiliza diluat.
  • A se evita contactul cu pielea, ochii și mucoasele. Provoacă reacții de sensibilizare.
  • A nu se lăsa la îndemână copiilor.
  • A nu se utiliza pe timpul sarcinii și alăptării.

Generalități

Originile scorțișoarei (Cinnamomum zeylanicum) și cele ale scorțișoarei chinezești (Cinnamomum cassia) sunt disputate de către oamenii de știință.În prezent majoritatea lor sunt de părere că scorțișoara provine din Sri Lanka. Deși aceasta a fost menționată în cultura chineză antică, în Vechiul Testament și în Egiptul Antic ca făcând parte din compoziția unor rețete de îmbălsămare, se crede că de fapt acele specii de scorțișoară nu erau niciuna din cele două menționate mai sus.În prezent principalii producători de scorțișoară sunt Sri Lanka, Insulele Seychelles, Madagascar.

0
Cos de cumparaturi
No product in the cart