Articole

Out of stock

LEMON – Ulei esențial de lămâie

25,00lei

Lămâia este un agent puternic detoxifiant, conțînând multe vitamine și minerale și are o aromă extrem de plăcută și apreciată. Uleiul esențial de lămâie înglobează proprietățile lămaii și le ridică la un alt nivel, fiind eficient în tratarea unor afecțiuni, îmbunătățind starea de spirit și energizand.

Denumire latină: Citrus limon

Volum: 10ml

Stoc epuizat

Descriere

Beneficii:

  • Reduce anxietatea și îmbunătățește starea de spirit–uleiul esențial de lămâie este considerat un inhibitor de stres natural.
  • Întărește organismul prin stimularea imunității.
  • Proprietăți astringenteputând fi benefic pentru tenul gras și adjuvant în tratamentul acneei.
  • Antimicrobian.

Caracteristici și compoziție:

Uleiul esențial de lămâie se caracterizează printr-un miros proaspăt și ușor, cu nuanțe citrate, dulci-acrișoare. Printre constituenții săi cei mai importanți putem enumera: limonem, beta-pinen, alfa-pinen, gama-terpinen și geraniol.

Furanocumarinele, sau furocumarinele, sunt frecvent incriminate pentru majoritatea reacțiilor fototoxice pe care plantele, respectiv uleiurile volatile din plante le provoacă la om. Prezența furanocumarinelor în plante, respectiv in uleiurile volatile este inegală, existând familii de plante mai bogate în aceste componente, și poate fi condiționată de zona geografică de dezvoltare a plantei, de condițiile climatice etc.

În acest context nu se recomandă includerea uleiurilor volatile care conțin furanocumarine în preparatele cosmetice care se aplică pe piele.

Țara de origine: Italia.

Mod de utilizare

  • În apă de baie sau la duș, datorită beneficiilor aduse prin absorbția în piele sau prin aromaterapie
  • Difuzare pentru beneficiile aduse prin aromaterapie
  • La masaj, diluat, pentru diferite afecțiuni fizice
  • În comprese pentru ameliorarea durerilor musculare și cârcei

Siguranță

  • Este indicat  efectuați un test de toleranță pe o porțiune redusă de piele înainte de aplicare topică.
  • Deși nu este toxic, atunci când este folosit excesiv poate provoca reacții de sensibilizare. Se recomandă atenție la depozitare deoarece se poate oxida (ferit de lumină și la loc răcoros).
  • se evita minim 12 ore expunerea la soare după aplicarea directă pe piele.
  • se evita contactul cu ochii și mucoasele.
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A se consulta medicul înainte de utilizare dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Generalități

Adevărată origine a lămâiului nu este pe deplin cunoscută însă se crede  zona sa de proveniență ar fi situată în nord-vestul Indiei. Acesta a intrat pentru prima dată în Europa (sudul Italiei) la începutul mileniului și ulterior a început  se cultive pe o arie vastă – Irak, Egipt, China, etc., în prezent existând culturi de lămâi pe aprope toate continentele. Uleiul esențial de lămâie se obține prin extracție la rece, printr-un procedeu de presare a cojilor, în urma căruia este eliberat uleiul. În medicina tradițională indiană uleiul esențial de lămâie este utilizat  pentru proprietățile sale stomahice, benefice pentru digestie și carminative, ameliorând durerile abdominale și favorizând eliminarea gazelor.

Amestecuri

Uleiul esențial de lămâie se poate administra atât singur cât și în combinație cu alte uleiuri esențiale.

Acesta se poate combina cu cedarwood, clary sage, coriander, cypress, eucalyptus, fennel, geranium, ginger, lavender, myrtle, orange, oregano, patchouli, peppermint, rosemary,  spearmint, tea tree, thyme, ylang ylang, etc.

1. Exemplu de amestec pentru reducerea anxietății și instalarea unei stări de bine:

lemon 10 pic, frankincense 7 pic, lavender 10 pic, geranium 6 pic – amestecul se difuzează

2. Exemplu de amestec pentru tratmentul acneei:

lemon 5 pic, eucalyptus 4 pic, lavender 4 pic

2-3 picături din acest amestec se vor amesteca cu aproximativ 10 mL de ulei vegetal (argan/jojoba/migdale dulci) și se va aplica în cantitate mică pe zonele afectate. Excesul se va îndepărta cu o dischetă demachiantă.

1
Cos de cumparaturi
Ulei esențial de Ho Wood - disponibil în România
HO WOOD - Ulei esențial
Qty: 1
-
+
Min quantity required
Shipping
15,00lei
Total
46,00lei