APRICOT – Ulei vegetal de sâmburi de caise
32,00lei
Caisul este originar din Centrul şi Vestul Asiei, din China, unde se întâlneşte în flora spontană. Ca plantă de cultură, despre cais se ştie de aproape 2000 de ani. Din ţările asiatice caisul a ajuns în Armenia, unde cultura lui a devenit foarte răspândită.
De acolo, ajunge în Grecia sub denumirea de măr armenesc. Mai târziu, caisul începe să se cultive în Italia, Franţa şi Spania. Unele documente istorice indică date asupra unor soiuri de cais încă în secolul al XlV-lea. În ţara noastră, caisul se cultivă în regiunile de sud şi centru.
Uleiul de sâmburi de caise este un ulei bogat în nutrienți. Dintre aceștia reamintim proteinele, zaharurile solubile, fibrele și acizii grași nesaturați. Dintre acizii grași nesaturați, întâlnim acidul linoleic și cel oleic. În uleiul de sâmburi de caise se găsesc, și antioxidanți: vitamina A, C, E și K, la fel ca și niacina. Produsul are un volum mare de conținut mineral, cum ar fi cupru, magneziu, fosfor și potasiu.
Datorită acestor caracteristici, uleiul de sâmburi de caise este foarte hidratant. Este atât benefic pentru piele, scalp și păr – întrucât le ajută să își păstreze elasticitatea și suplețea. Având și proprietăți antiinflamatoare, se folosește adesea ulei de sâmburi de caise pentru a trata eczeme sau dermatită.
Volum: 100 ml
Stoc epuizat
Descriere
Proprietăți
Uleiul de Caise oferă o strălucire sănătoasă pielii, hidratează instant şi îmbogăţeşte textura tenului sensibil, gras fără a lăsa o senzaţie uleioasă după utilizare. Are capacități de restaurare, regenerare, purifică. Îngrijește pielea uscată, îmbătrânită, cu riduri, ternă sau fără strălucire.
Te vei îndrăgosti de acest ulei de caise de la prima aplicare. Este extras prin procedura de presare la rece din sâmburii acestui fruct si are un conţinut bogat în vitaminele A1, B1, B2, B6 şi E.