Articole

RICIN – Ulei vegetal de ricin

18,00lei

Ricinul este o plantă tropicală oleaginoasă, originară din India şi Africa. În prezent, este cultivată la noi în ţară în scop ornamental, industrial şi medicinal. Uleiul de castor, cum mai este denumit uleiul de ricin, reprezintă unul dintre cele mai comune uleiuri ce acționează benefic atât pentru păr cât și pentru piele.

Modul de pregătire al uleiului de castor este reprezentat de presarea la rece a semințelor crude ceea ce permite păstrarea fiecărui element nutritiv pe care acesta îl deține, precum acizii grași esențiali: linoleic, stearic, oleic, palmitic etc.

Denumirea latină: Ricinus communis

Volum: 100 ml

Descriere

Beneficii

Deși are o consistență foarte ridicată uleiul de ricin se absoarbe destul de repede în piele sau în fibră, penetrează adânc țesutul și crește sinteza de colagen din celule. Uleiul de ricin este un remediu valoros, natural care poate îmbunătăți condiția fizică a corpului, îi oferă rezistență și frumusețe.

Se spune ca Uleiul de ricin era folosit pentru fortifierea părului, a unghiilor și a genelor de către însăși Cleopatra. Datorită beneficiilor sale remarcabile date de acidului ricinoleic este utilizat pentru tratamente complexe, eficiente, cu efecte rapide.

Oferă strălucire și hidratează firul de păr și chiar întârzie procesul de albire și, de asemenea, împiedică dezvoltarea bacteriilor de la nivelul pielii, tratează afecțiuni precum acneea, petele maronii, dermatitele sau infecțiile fungice capilare.

Uleiul de ricin are utilizări de uz extern cosmetic prin faptul că înmoaie pielea uscată și sensibilă netezește ridurile mici și îngrijește pielea din jurul ochilor, reduce cearcănele.

Reprezintă un remediu perfect pentru pielea crăpată și iritată fiind indicat în arsuri, ulcere, răni, tăieturi.

De asemenea, uleiul de ricin poate fi utilizat și pentru ameliorarea unor probleme de sănătate:

Constipație – ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient și poate reprezenta o variantă cu uz limitat .

Impetigo – acidul undecilenic este unul dintre compușii activi ai uleiului de ricin care poate fi folosit cu succes în lupta împotriva infecțiilor fungice de acest gen.

Probleme ale pielii – uleiul de ricin conține acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Poate fi folosit în cazul tăieturilor minore, arsurilor solare și previne apariția unor boli de piele cum ar fi eczemele, negi, cicatrici, bătături. Un alt avantaj este ca uleiul de ricin este un emolient natural care stimulează producția de colagen și elastina care contribuie la hidratarea și menținerea umidității pielii.

Cu excepția acestor beneficii, uleiul de ricin tratează infecțiile fungice, problemele gastrointestinale, migrenele, tulburările menstruale și piciorul de atlet.

Artrita – masajul articulațiilor artritice cu ulei de ricin va calma inflamația, durerea și oboseala mușchilor.

0
Cos de cumparaturi
No product in the cart